Monday, 15 December 2014

Gambar Perkahwinan Paling Murah!

Assalamualaikum,

Musim kenduri nih ramai la antara kita dok sibuk cari photographer untuk merakam detik indah di hari bahagia kan? Ada yang hired photographer sampai beribu-riban harganya..Ada juga photographer yang murah..yang baru nak merangkak naik, selalu buat freelance, boleh lah dapat murah kan..Tapi adakala bila nak murah, nasib tak baik dapat jurugambar yang langsung tak da skill dan yang paling menyedihkan merosakkan gambar yang telah diambil..kalau tak da backup makanya hancur lah segala impian..Maca akak nilah..tapi akak punya tak lah murah sangat ..average lah..tapi dapat jurugambar amatur sesangat..dan paling sedih detik akad nikah rosak terus..nasib ada jurugambar dari kalangan family..ahhhggggrhhhhh..malas nak igt..geram pun ada..Frust sesangat..

So, akak nak cerita pasal frust ke apa nih? Ok nak kongsi la untuk sesiapa yang tak ada bajet untuk edit gambar perkahwinan cantik-cantik, boleh guna applikasi percuma di internet ja..Akak selalu edit gambar sendiri di www.picmonkey.com dengan www.befunky.com. Cubalah edit gambar kat sini..Kalau korang tak der seni macam akak pun boleh buat..senang sangat..Jom tengok gambar kat bawah nih..


Before


After
                                                          Before                                                                       After

Before


After

Hahahahah...ok tak? entah2 gambar sebelum edit lagi santek ..Tak..tak..tak mungkin..gambar yang dah edit lagi cantik kan?

So selamat mencuba semua..

Ni antara contoh lain dari hasil edit jurugambar..Haaaa..kan lebih kurang jerr...


 Gamabr black and white pun boleh buat kat befunky.comSo, canggih tak? sapa yang tak ada bajet, atau sengaja tak mau spend bajet kat gambar..bolehlaa edit sendiri gambar anda!

OK
Love Ya..

Muahh..

No comments:

Post a Comment